Iets geven

Deze week passeerde ik tijdens mijn dagelijkse woon-werkverkeertocht per fiets om 7.45 uur twee personen, die met het hoofd gebogen naar beneden de grond afzochten. Zij zochten de restanten van sigaretten, oftewel peuken, bij het bankje waar doorgaans personen hun avondborreltje drinken en daar hoort inderdaad vaak ook een sigaretje bij. Ik fietste door, maar vrijwel meteen begon iets aan me te knagen. Ik wilde iets geven, een gedeelte van mijn geld, mijn tijd, een praatje. Ik was geschokt, maar ook nieuwsgierig. Wat was het verhaal van deze 2 mensen, wat bewoog hen om vroeg in de ochtend sigarettenpeuken te verzamelen en zo mogelijk een proviand voor de dag aan te leggen. Ik ben doorgefietst, vond het niet gepast om nu nog om te draaien en contact aan te gaan, schaamde me een beetje voor mijn gedachten en zocht naar redenen om toch op tijd op mijn werk te verschijnen. Je kon immers niet weten hoe lang het gesprek wel niet zou gaan duren. Ik heb er nog altijd spijt van en heb me voorgenomen om een volgend keer te stoppen en gewoon het contact aan te gaan. Net zo als het CDA dat nu doet naar de VVD & PvdA. Zij willen iets geven om nadien iets te nemen. In dit geval meedoen met de macht op een moment dat de centen rond de 3e dinsdag van september verdeeld moeten gaan worden. Wat waren mijn motieven, wat kan ik geven, wat had ik nodig, wat kan ik nemen?

Lama Karta, de vorig jaar overleden Lama van Yeunten Ling in Huy was een tijd geleden in Tibet. Op YouTube is een reisverslag te vinden van 2 x 60 minuten (http://youtu.be/BtDjnWv8yuU). Hij deelt samen met de meegereisde lama’s uit België, bakken met geld uit aan de monniken in Tibet. Zij lachen, de meegereisde westerlingen kijken wat bevreemd, beduusd. Ik krijg de indruk dat zij ook hun gedachten hebben bij het tafereel en goedlachse monniken. Het mooiste beeld is de prachtige glimlach van Lama Karta zelf. Hij geeft niet alleen het geld en zijn glimlach, maar ook na zijn dood aan mij de les dat geven alleen genoeg is. Als ik volgende keer stop en geef, komt het misschien ook met het CDA wel weer goed. Het zaadje van geven heeft bij mij in ieder geval weer water ontvangen …..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s