Mars van woede

Wie loopt er mee met de Mars van woede? De Moslimbroederschap in Cairo organiseert vandaag deze dag, na de veldslag in Cairo, die weer pijnlijk duidelijk maakt hoe gewelddadig wij mensen kunnen zijn als het lijden te groot dreigt te worden. Een verdreven dictator en zijn leger, in ere hersteld door hen zelve. Een groep mensen die strijd voor hun democratisch gekozen recht en leiding, weggezet in naam van angst en macht. Niet alleen door het leger, ook met steun van het Westen.

Amerika en de V.N, veroordelen het geweld, waarvoor zij medeverantwoordelijkheid dragen. De doden komen mede voort uit de wapens gemaakt in Amerika, verzonden naar de niet democratisch gekozen legerleiding met oud generalen en gouverneurs uit het Moebarektijdperk. Een zogenaamnde win-win situatie. Leve de economie, leve de invloed in dit explosieve deel van onze wereld. Angst en woede!

Wie loopt er mee? Wat is wijsheid, wie heeft het meeste recht om voorop te lopen? Wie het weet mag het zeggen. Ik ben geschokt als ik het geweld zie op de televisie. Ben dankbaar dat ik hier woon. Op grote afstand van wat er zich in het Midden-Oosten afspeelt. Syrie, Israel, Egype, Turkije. Welke landen volgen nog voordat het geweld te dichtbij komt en ik niets meer heb aan mijn eigen innerlijke woede? Zou ik meelopen in de Mars van Woede? Zou ik meevechten? Wanneer wordt de angst zo groot dat woede het enige is wat rest voordat de wapens opgepakt worden? Hoe kan ik mijn zoon uitleggen dat woede en geweld in de wereld niet meer uit te bannen lijkt en dat hij hier vroeg of laat ook meegeconfronteerd wordt. Mijn hart huilt, voor hen die getroffen zijn, worden en vooral mijn lieve zoon van bijna 5 jaar .

In het klein, in vrede, met milheid en zachtheid, met respect, rekening houdend met de wens van alle levende wezens. Moge wij gelukkig zijn, mogen we veilig zijn, mogen we gezond zijn en mogen we in vrede met onszelf en de ander leven. Wij allemaal.

Het achtvoudig pad helpt mij; juist denken, juist handelen, juist spreken en juist geld verdienen. Kunnen we de Mars van Woede niet beter de Mars van het achtvoudig pad noemen en hier een ieder voor uitnodigen?

Lopen we vast of beginnen we vast te lopen met onze eigen tocht? Wie volgt?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s