Mijn eerste Boeddha

Knuffelen is gezond, neem je eigen knuffelboeddha mee naar je mindfulness training. Roep je knuffel erbij als compassionele metgezel in de vervolg compassietraining. Het klinkt misschien enigszins wat cynisch, maar wat is er mis mee?  Doe lekker wat goed voelt, voor jezelf en je kind.

De initiatiefnemers Anouk de Vries en Joost de Graaf hebben onze  vriendelijke knuffelvriend doen landen en krijgen hiermee de nodige aandacht. Prima publiciteit voor beide ondernemers. Een interview in Hemelsbreed, de Boeddhistische omroep, artikelen in de krant van onder meer Paul van der Velde, hoogleraar hindoeïsme & boeddhisme en talloze “hits” op het wereldwijde knuffelnet. Jammer dat er allerlei zieke  kinderen bijgehaald moeten worden over de positieve effecten van en met knuffelen van deze Boeddha. Alle vormen van vrijwillig knuffelen lijken mij gezond, met knuffels, papa’s en mama’s en (knuffel)dieren. Voor een ieder!

Het ondernemers paar heeft na een faillissement in de beddenbranche de overstap gemaakt naar hun nieuwe  spirituele vriend. Boeddhisme”light”,  net als in de vele  tuincentra, waarbij de Boeddha ons op koopzondagen vriendelijk lachend begroet en onze drang om ons vakantiegeld uit te geven op de proef weet te stellen. Uitgeven mensen,  helemaal niks mee, met onze lachende premier Rutte voorop om de economie een stimulans te geven in deze barre  tijden.

Ik lees dat de katholieke Spanjaarden op de knieën biddend, wachten op knuffel Maria. De domeinnaam (holy hubby toys) is inmiddels vastgelegd door dezelfde initiatiefnemers. Goed om te weten dat 10% van de winst gaat naar het goede doel, Save the Children (https://www.savethechildren.nl) . De knuffel kost overigens € 34,95. Niet veel voor jarenlang geluk en troost.

Voor het kind dat lijdt maakt het gelukkig niks uit van wie de vrijwillige bijdrage komt, maar 10% van de winst?  Ik vind het erg magertjes, terwijl wij de buik van de Boeddha toch altijd het liefste zo rond mogelijk zien …

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit, Boeddhisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s