A crack in everything

“Leugens kunnen niet de oorsprong zijn van iets werkelijks”. Dat was de reactie van Sokun Tsushimoto, de voormalig leraar van Rients Ritskes, de grote man van Zen.nl.

Mogelijk is Rients niet helemaal eerlijk geweest en kreeg hij het heet onder zijn voeten enkele maanden geleden, toen hij formeel brak met zijn leraar uit Japan, die dus reageerde met deze prachtige uitspraak. De oorsprong van iets werkelijks! Ik moest hier weer aan denken toen ik vanmiddag in de auto Leonard Cohen “Anthem” hoorde zingen of eigenlijk voordragen.

“Ring the bells that still can ring. Forget your perfect offering. There is a crack in everything. That’s how the light gets in”.

De waarheid zal zoals altijd wel ergens in het midden liggen. Rients is van zijn voetstuk gevallen en eerlijk gezegd kan ik dit wel waarderen. Ik vond hem nooit zo aardig overkomen; voor mij was hij nimmer die uitnodigende leraar. Mijn weerstand is echter door de barstjes in zijn imperium opgelost, verbleekt. Het licht op de man, die gewoon een mens blijkt te zijn, is verlichtend. Was het hem juist daar niet allemaal om te doen?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit, Boeddhisme en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s